Строительный портал: строительство, недвижимость, нормативы (ДБН,СНиП,ГОСТ,ДСТУ), новости, технологии
Нормативные документы Украины

Загальні питання по методах контролю

Разделы:
Сортировка: Код (позначення) Название
Порядок відбору зразків продукції для визначення її якісних показників. Акт відбору зразків продукції

 

Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2007 р. N 1280

Положення про проведення органами, установами та закладами державної санепідслужби Міністерства охорони здоров'я України атестації санітарних лабораторій підприємств і організацій на право проведення санітарно-гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища і трудового процесу для атестації робочих місць за умовами праці

 

Затверджено наказом Міністерства охорони здоров'я України від 21.04.1999 р. N 91, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 7.10.1999 р. за N 686/3979

Щодо доцільності погодження Міністерством проектів національних стандартів у галузі промисловості будівельних матеріалів, якими встановлюються методи випробувань та контролю лише за технічними показниками будівельних матеріалів

 

Лист Міністерства охорони здоров'я України від 14.05.2009р. N 05.03-11/16-665

Положення про систему управління якістю досліджень в лабораторіях, що здійснюють мікробіологічну діагностику туберкульозу

 

Затверджено: наказ МОЗ України 28.07.2016 № 786, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 03.10.2016 р. за № 1311/29441

Методи відбору зразків для визначення максимально допустимих рівнів певних забруднюючих речовин у харчових продуктах для цілей державного контролю

 

Затверджено: наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України 25 червня 2018 року N 288, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11 вересня 2018 р. за N 1039/32491

ДСТУ 2168-93 (ГОСТ 27178-93) Іграшки. Методи випробувань

 

Затверджено та введено в дію: наказ Держстандарт від 24.05.1993 р. № 77

ДСТУ 2450:2006 Оцти з харчової сировини. Загальні технічні умови

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 4 липня 2006 р. № 191

ДСТУ 4560:2006 Майонези. Правила приймання та методи випробування

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 27 квітня 2006 р. № 130, від 18 травня 2007 р. № 105

ДСТУ 4644:2006 Крохмаль. Правила приймання та методи відбирання проб

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України № від 4 липня 2006 р. № 191

ДСТУ 4853:2007 Пиво. Правила приймання та методи відбирання проб

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 17 жовтня 2007 р. № 268

ДСТУ 5020:2008 Концентрати харчові. Методи визначання домішок і зараженості шкідниками зерна

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 12 червня 2008 р. № 192

ДСТУ 6036:2008 Вина плодово-ягідні. Загальні технічні умови

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 22 грудня 2008 р. № 485

ДСТУ 7001:2009 Продукти перероблення фруктів і овочів. Метод визначання вмісту м'якоті

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 19 березня 2009 р. № 115

ДСТУ 7574:2014 Олія ефірна з лепехи. Технічні умови

 

Надано чинності: наказ Мінекономрозвитку України від 2 грудня 2014 року No 1429

ДСТУ 7661:2014 Концентрати харчові. Правила приймання, відбирання та готування проб

 

Надано чинності: наказ Мінекономрозвитку України від 29 грудня 2014 р. № 1484

ДСТУ 7681:2015 Консерви м'ясні «М'ясо птиці у власному соку».Загальні технічні умови

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 28 травня 2015 р. № 45. Поправка: ІПС № 7-2015

ДСТУ 8125:2015 Фрукти, овочі та продукти їх перероблення швидкозаморожені. Правила приймання, методи відбирання і готування проб

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. № 61

ДСТУ 8379:2015 М'ясо та м'ясні продукти. Прискорений метод визначення складу сировини

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 21 серпня 2015 р. № 101

ДСТУ 8396:2015 Молоко коров'яче. Визначення масової частки жиру, білка, лактози, сухої речовини методом інфрачервоної спектрометрії (експрес-метод)

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 21 серпня 2015 р. № 101

ДСТУ 8403:2015 Продукти перероблення фруктів. Метод визначання здатності фруктово-яг ідного пюре у творювати желе та пат

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 21 серпня 2015 р. № 101

ДСТУ 8448:2015 Продукти харчові консервовані. Відбирання проб і готування їх до випробування

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 28 вересня 2015 р. № 118

ДСТУ 8553:2015 Молоко-сировина та вершки-сировина. Правила приймання, відбирання та готування проб до контролювання

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 18 грудня 2015 р. № 194

ДСТУ 8661:2016 Фрукти сушені. Правила приймання та методи випробувань

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 31 травня 2016 р. № 152

ДСТУ ISO 13485:2005 Вироби медичні. Системи управління якістю. Вимоги щодо регулювання (ISO 13485:2003, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 25 травня 2005 р. № 128

ДСТУ ISO 13690:2003 Зернові, бобові та продукти їх помелу. Відбір проб (ISO 13690:1999, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 28 листопада 2003 р. № 213

ДСТУ ISO 1991-1-2002 Овочі. Номенклатура. Частина 1. Перший список (ISO 1991-1:1982, IDT)

 

Надано чинності: наказом Держстандарту України від 12 липня 2002 р. № 433

ДСТУ ISO 1991-2-2002 Овочі. Номенклатура. Частина 2. Другий список (ISO 1991-2:1995, IDT)

 

Надано чинності: наказом Держстандарту України від 12 липня 2002 р. № 433

ДСТУ ISO 2825:2009 Прянощі та приправи. Метод готування подрібненої проби для проведення аналізів (ISO 2825:1981, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 12 березня 2009 р. № 107

ДСТУ ISO 3093:2009 Пшениця, жито та борошно з них, пшениця тверда й манні крупи з твердої пшениці. Визначення числа падіння методом Хагберга-Пертена (Hagberg-Parten) (ISO 3093:2004, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 12 березня 2009 р. № 107

ДСТУ ISO 5538:2004 Молоко та молочні продукти. Відбирання проб. Контроль за якісними ознаками (ISO 5538:1987, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 20 листопада 2004 р. № 268

ДСТУ ISO 7002:2006 Продукти сільськогосподарські харчові. Схема стандартного методу відбирання проб з партії (ISO 7002:1986, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 29 червня 2006 р. № 179

ДСТУ ISO 707:2002 Молоко та молочні продукти. Настанови з відбирання проб (ISO 707:1997, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держстандарту України від 18 вересня 2002 р. N 513

ДСТУ ISO 7558:2005 Фрукти та овочі. Настанова щодо фасування (ISO 7558:1988, IDT)

 

наказ Держспоживстандарту України від 2 вересня 2005 р. № 239, зі зміною дати чинності згідно з наказом № 82 від 11 квітня 2007 р.

ДСТУ ISO 874-2002 Фрукти та овочі свіжі. Відбирання проб (ISO 874:1980, IDT)

 

Надано чинності: наказом Держстандарту України від 12 липня 2002 р. № 433

ДСТУ ЕЭК ООН ECE/AGR/135:2007 Свинина. Туші та відруби. Настанови щодо постачання і контролювання якості (ЕЭК ООН ECE/AGR/135:2007, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 24 грудня 2007 р. № 381

ДСТУ ЕЭК ООН ECE/TRADE/326:2007 Яловичина. Туші та відруби. Настанови щодо постачання і контролювання якості (ЕЭК ООН ECE/TRADE/326:2004, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 24 грудня 2007 р. № 381

ДСТУ-H ISO/TR 16142:2014 Медичні вироби. Настанова з вибору стандартів для підтвердження визнаних основних принципів безпеки та функціонування медичних виробів (ISO/TR 16142:2006, IDT)

 

Надано чинності: наказ Мінекономрозвитку України від 02 грудня 2014 р. № 1429

ДСТУ-Н IAF MD 8:2015 Обов’язковий документ Міжнародного форуму з акредитації для застосування ISO/IEC 17011 в системах менеджменту якості щодо медичних виробів (ISO 13485) (IAF MD 8:2011, IDT)

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. № 61

ДСТУ-Н IAF MD 9:2015 Обов’язковий документ Міжнародного форуму з акредитації для застосування стандарту ISO/IEC 17021 в системах менеджменту якості щодо медичних виробів (ISO 13485) (IAF MD 9:2011, IDT)

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. № 61

ДСТУ-Н РМГ 51:2006 Метрологія. Документи до методик повірки засобів вимірювання. Основні положення

 

Затверджено: Держспоживстандарт, наказ №322 від 10-11-2006 р.

И 2255-80 Инструкция о порядке проведения гигиенической экспертизы пищевых продуктов в учреждениях санитарно-эпидемиологической службы

 

Утвержд. Зам. Министра здравоохранения СССР, Главным государственным санитарным врачом СССР N 2255-80 от 31.09.1980г.

Лист N 2025 від 01.06.1999 р. Орієнтовні кількості зразків, що направляються на санітарно-хімічну експертизу в лабораторію токсикології

 

МОЗ України, лист заступника Головного державного санітарного лікаря м. Києва №2025 від 01.06.1999 р.

Лист N 8011-3-6/18 від 09.09.2006 р. Щодо надання роз'яснень з питань, пов'язаних з відбором зразків товарів для проведення досліджень

 

Державний Комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики

Наказ N 408 від 08.11.2016 р. Про деякі питання забезпечення обліку вантажів з об'єктами санітарних заходів, при ввезенні (пересиланні) яких на митну територію України здійснюється відбір зразків для лабораторних досліджень