Строительный портал: строительство, недвижимость, нормативы (ДБН,СНиП,ГОСТ,ДСТУ), новости, технологии
Нормативные документы Украины

Фізичні фактори

Разделы:
Сортировка: Код (позначення) Название
ГОСТ 12.1.003-83 ССБТ. Шум. Общие требования безопасности

 

Изменения: 1989. Термін скасування чинності в Україні переноситься 01 січня 2018 року на 01 січня 2019 року: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 10.07.2017 року N 169

ГОСТ 12.1.006-84 ССБТ. Электромагнитные поля радиочастот. Допустимые уровни на рабочих местах и требования к проведению контроля

 

Изменения: 1988

ГОСТ 12.1.031-81 ССБТ. Лазеры. Методы дозиметрического контроля лазерного излучения

 

Изменения: 1988. З 01.01.2016 р. скасовується повністю: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 05.11.2015 року N 146. Згідно наказу ДП УкрНДНЦ» від 25.12.2015 р. N 209 скасовується повністю з 01.01.2018 р.

ГОСТ 12.1.035-81 ССБТ. Оборудование для дуговой и контактной электросварки. Допустимые уровни шума и методы измерений

 

Відновлено дію з 26 січня 2018 року до 01 січня 2019 року: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 26 січня 2018 року N 23

ГОСТ 12.1.045-84 ССБТ. Электростатические поля. Допустимые уровни на рабочих местах и требования к проведению контроля

 

ГОСТ 12.1.050-86 ССБТ. Методы измерения шума на рабочих местах

 

З 01.01.2016 р. скасовується повністю: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 05.11.2015 року N 146. Згідно наказу ДП УкрНДНЦ» від 25.12.2015 р. N 209 скасовується повністю з 01.01.2018 р. Термін скасування чинності в Україні перенесений з 01 січня 2018 року на 01 січня 2019 року: наказ № 493 від 28.12.2017 р.

ГОСТ 12.2.028-84 ССБТ. Вентиляторы общего назначения. Методы определения шумовых характеристик

 

Изменения: 1989, 1991. З 01.01.2018 р. скасовується повністю: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 14.12.2015 р. N 188

ГОСТ 12.2.030-2000 ССБТ. Машины ручные. Шумовые характеристики. Нормы. Методы испытаний.

 

Госстандарт СССР

ГОСТ 12.2.030-83 ССБТ. Машины ручные. Шумовые характеристики. Нормы. Методы контроля

 

ГОСТ 12.4.012-83 ССБТ. Вибрация. Средства измерения и контроля вибрации на рабочих местах Технические требования

 

З 01.01.2018 р. скасовується повністю: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 14.12.2015 р. N 188

ГОСТ 12.4.077-79 ССБТ. Ультразвук. Метод измерения звукового давления на рабочих местах

 

З 01.01.2018 р. скасовується: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 14.12.2015 р. N 188

ГОСТ 12.4.095-80 Машины сельскохозяйственные самоходные. Методы определения вибрационных и шумовых характеристик

 

Госстандарт СССР. З 01.01.2018 р. скасовується повністю: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 14.12.2015 р. N 188

ГОСТ 12250-88 Консервы рыборастительные в масле. Технические условия

 

ГОСТ 13686-68 Кета семужного посола. Технические условия

 

ГОСТ 17187-81 ( СТ СЭВ 1351-78 ) Шумомеры. Общие технические требования и методы испытаний

 

Госстандарт СССР, постановление от 30.12.1981 г. № 5787. Термін скасування чинності перенесений з 01 січня 2018 року на 01 січня 2019 року: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 14.12.2017 р. № 418

ГОСТ 23941-2002 Шум. Методы определения шумовых характеристик. Общие требования. Межгосударственный стандарт

 

ГОСТ 26824-86 Здания и сооружения. Методы измерения яркости

 

Скасовується з 01.12.2012р. згідно наказу Мінрегіону України від 30.12.2011р. №427

ГОСТ 28283-89 Молоко коровье. Метод органолептической оценки запаха и вкуса

 

ГОСТ 29128-91 Продукты мясные. Методы и определения по органолептической оценке качества

 

ГОСТ 5904-82 Изделия кондитерские. Правила приемки, методы отбора и подготовки проб

 

ГОСТ 7631-85 Рыба, морские млекопитающие, морские беспозвоночные и продукты их переработки. Правила приемки, органолептические методы оценки качества, методы отбпра проб для лабораторных испытаний

 

З 01.07.2017 р. у частині розділу 2 ГОСТ 7631-85 заміняється на ДСТУ 8451:2015: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 28.09.2015 р. № 118

ГОСТ 9792-73 Колбасные изделия и продукты из свинины, баранины, говядины и мяса других видов убойных животных и птиц. Правила приемки и методы отбора проб

 

ГОСТ 9793-74 Продукты мясные. Методы определения влаги

 

ГОСТ Р 8.594-2002 ГСИ. Метрологическое обеспечение радиационного контроля. Положения

 

В Україні не діє, наведений для довідки

ДСН 3.3.6.037-99 Санітарні норми виробничого шуму, ультразвуку та інфразвуку

 

МОЗ України 1.12.99 постанова № 37.

ДСН 3.3.6.039-99 Державні санітарні норми виробничої загальної та локальної вібрації

 

Затверджено постановою Головного державного санітарною лікаря України від 1.12.1999р. № 39

ДСН 3.3.6.042-99 Санітарні норми мікроклімату виробничих приміщень

 

МОЗ України 1999. Скасовує ДНАОП 0.03-3.15-86

ДСТУ 2661-94 Молоко коров'яче питне. Загальні технічні умови

 

ДСТУ 2661:2010 Молоко коров'яче питне. Загальні технічні умови

 

Наказ Держспоживстандарту України від 11.10.2010 р. № 456

ДСТУ 2867-94 Шум. Методи оцінювання. Виробничого шумового навантаження. Загальні вимоги

 

ДСТУ 3010-95 Обладнання для кондиціонування повітря та вентиляції. Методи визначення шумових характеристик кондиціонерів

 

Держстандарт України.

ДСТУ 4978:2008 Горілки, горілки особливі, напої лікеро-горілчані. Аналіз органолептичний. Бокали для дегустації

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 5 травня 2008 р. N 140

ДСТУ 6066:2008 Молоко та молочні продукти. Методики визначання температури і маси нетто

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 31 грудня 2008 р. No 525

ДСТУ 7103:2009 Пиво. Методи визначання органолептичних показників та об'єму продукції

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 9 листопада 2009 р. №402. Поправка: поправка ІПС № 8-2015; зміна № 1 ІПС № 6-2015

ДСТУ 7621:2014 Продукти білкові рослинного походження. Макухи та шроти. Метод визначення вмісту вологи та летких речовин

 

Надано чинності: наказ Мінекономрозвитку України від 29 грудня 2014 р. № 1485

ДСТУ 7804:2015 Продукти переробляння фруктів та овочів. Методи визначання сухих речовин або вологи

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. № 61

ДСТУ 7992:2015 М'ясо та м’ясна сировина. Методи відбирання проб та органолептичного оцінювання свіжості

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДН»» від 22 червня 2015 р. № 61

ДСТУ 8004:2015 Концентрати харчові. Методи визначання вологи

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. № 61

ДСТУ 8029:2015 Риба та рибні продукти. Методи визначення вологи

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. № 61

ДСТУ 8402:2015 Продукти перероблення фруктів та овочів. Рефрактометричний метод визначання вмісту розчинних сухих речовин

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» 21 серпня 2015 р. № 101

ДСТУ 8407-1:2015 Концентрати олій фосфатидні. Визначення вмісту вологи методом Карла Фішера. Частина 1. Готування проб і реактивів

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 28 вересня 2015 р. № 118

ДСТУ 8407-2:2015 Концентрати олій фосфатидні. Визначення вмісту вологи методом Карла Фішера. Частина 2. Порядок випробовування

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 28 вересня 2015 р. № 118

ДСТУ 8449:2015 Продукти харчові консервовані. Методи визначення органолептичних показників, маси нетто чи об’єму та масової частки складових частин

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 28 вересня 2015 р. № 118

ДСТУ 8451:2015 Риба та рибні продукти. Методи визначення органолептичних показників

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 28 вересня 2015 р. № 118

ДСТУ 8550:2015 Молоко та молочні продукти. Вимірювання рН потенціометричним методом

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 18 грудня 2015 р. № 194

ДСТУ 8551:2015 Консерви молочні згущені та продукти молочні сухі. Визначання кислотності потенціометричним та титрометричним методами

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 18 грудня 2015 р. № 194

ДСТУ 8551:2015 Консерви молочні згущені та продукти молочні сухі. Визначання кислотності потенціометричним та титрометричним методами

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 18 грудня 2015 р. № 194

ДСТУ 8552:2015 Молоко та молочні продукти. Методи визначання вологи та сухої речовини

 

Надано чинності: Наказ ДП «УкрНДНЦ» від 18 грудня 2015 р. № 194

ДСТУ 8563:2015 Консерви молочні. Методи визначення фізичних та органолептичних показників

 

Надано чинності: наказ Мінекономрозвитку України від 18 грудня 2015 р. № 194

ДСТУ 8573:2015 Консерви молочні. Метод визначення в’язкості

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 18 грудня 2015 р. № 194

ДСТУ 8574:2015 Продукти молочні. Методи визначення масової частки вологи в молочних сухих і згущених продуктах та молоковмісних консервах

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 18 грудня 2015 р. № 194

ДСТУ ISO 1026:2013 Продукти плодоовочеві. Метод визначення вмісту сухих речовин сушінням в умовах зниженого тиску та вмісту води азеотропним переганянням (ISO 1026:1982, IDT)

 

Надано чинності: наказ Мінекономрозвитку України від 27 грудня 2013 р. № 1589

ДСТУ ISO 11265-2001 Якість ґрунту. Визначання питомої електропровідності

 

наказ Держстандарту України від 28 грудня 2001 р. № 658

ДСТУ ISO 11274-2001 Якість ґрунту. Визначання водоутримувальної характеристики. Лабораторні методи

 

наказ Держстандарту України від 1 квітня 2001 р. № 205

ДСТУ ISO 11276-2001 Якість ґрунту. Визначання тиску поровоі води. Метод з використовуванням тензіометра

 

наказ Держстандарту України від 28 грудня 2001 р. № 658

ДСТУ ISO 11464-2001 Якість ґрунту. Попереднє обробляння зразків для фізико-хімічного аналізу

 

наказ Держстандарту України від 1 квітня 2002 р. № 205 з 2003-07-01

ДСТУ ISO 11465-2001 Якість ґрунту. Визначання сухої речовини та вологості за масою. Гравіметричний метод

 

наказ Держстандарту України від 28 грудня 2001 р. № 658

ДСТУ ISO 1211:2002 Молоко. Гравіметричний метод визначення вмісту жиру (контрольний метод) (ISO 1211:1999, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держстандарту України від 18 вересня 2002 р. No 513

ДСТУ ISO 13536-2001 Якість ґрунту. Визначання потенційної ємності катіонного обміну та вмісту обмінних катіонів із застосовуванням буферного розчину хлориду барію з рН=8,1

 

наказ Держстандарту України від 28 грудня 2001 р. № 658

ДСТУ ISO 1737:2002 Молоко згущене без цукру та молоко згущене з цукром. Гравіметричний метод визначення вмісту жиру (контрольний метод) (ISO 1737:1999, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держстандарту України від 18 вересня 2002 р. № 513

ДСТУ ISO 2971:2010 Сигарети і фільтри. Визначення номінального діаметра. Метод з застосуванням лазерного пристрою (ISO 2971:1998, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 28 грудня 2010 р. № 632

ДСТУ ISO 3972:2004 Аналіз органолептичний. Метод дослідження смакової чутливості (ISO 3972:1991, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 11 січня 2005 р. № 10

ДСТУ ISO 4149:2016 (ISO 4149:2005, IDT) Кава зелена сира. Методи візуального дослідження і визначання запаху, вмісту сторонніх домішок і дефектів

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 29 березня 2016 р. № 89

ДСТУ ISO 6540:2007 Кукурудза. Визначення вмісту вологи (в цілих та подрібнених зернах) (ISO 6540:1980, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 12 вересня 2007 р. № 220, зі зміною дати чинності наказом № 496 від 30 грудня 2009 року

ДСТУ ISO 7208:2002 Молоко знежирене, сироватка та маслянка. Гравіметричний метод визначення вмісту жиру (контрольний метод) (ISO 7208:1999, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держстандарту України від 18 вересня 2002 р. № 513

ДСТУ ISO 7513:2007 Чай швидкорозчинний гранульований. Визначення вмісту вологи (втрата маси за температури 103°С) (ISO 7513:1990, IDT)

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 30 березня 2007 р. № 71

ДСТУ ISO 7708:2003 Якість повітря. Визначання розміру фракцій під час відбирання проб частинок, які впливають на здоров'я людини

 

наказ Держспоживстандарту України від 2 жовтня 2003 р. № 166

ДСТУ ISO 8589:2013 Дослідження сенсорне. Загальні настанови щодо проектування приміщень для випробувань (ISO 8589:2007, IDT)

 

Надано чинності: : наказ Мінекономрозвитку України від 11 грудня 2013 р. № 1469

ДСТУ Б В.2.2-6-97 (ГОСТ 24940-96) Будинки і споруди. Методи вимірювання освітленості

 

Затверджено: Держкоммістобудування, наказ від 15.09.1997р. №157

ДСТУ-П 8536:2015 Вироби хлібобулочні. Органолептичне оцінювання показників якості

 

Надано чинності: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 21.10.2015 р. № 133

ДСТУ-П 8536:2015 Вироби хлібобулочні. Органолептичне оцінювання показників якості

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 21 жовтня 2015 р. № 133

МВ 6.6.1-10.10.1.7.158-08 Відбір проб, первинна обробка та визначення вмісту 90Sr та 137Cs в харчових продуктах. Методичні вказівки

 

Затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 11.08.2007р. № 446;* нумерація пунктів надана у відповідності до офіційного тексту документа

МР 2159-80 Методические рекомендации по проведению лабораторного контроля за источниками электромагнитных полей неионизирующей части спектра (ЭМП) при осуществлении государственного сананитарного надзора

 

МЗ СССР, ГСЭУ 31.03.80г. №2159-80

МУ 3911-85 По проведению измерений и гигиенической оценки производственных вибраций. Методические указания

 

Утвержд. Заместителем Главного государственного санитарного врача СССР № 3911 от 10.07.1985 г.

МУ 3913-85 Методические указания по определению и нормализации электромагнитной обстановки в местах размещения метеорологических радиолокаторов

 

МЗ СССР, ГСЭУ 15.07.85г. №3913-85