Строительный портал: строительство, недвижимость, нормативы (ДБН,СНиП,ГОСТ,ДСТУ), новости, технологии
Нормативные документы Украины

Хімічні фактори

Разделы:
Сортировка: Код (позначення) Название
Положення з проведення контролю паперу (картону), призначеного для пакування сухих харчових продуктів за санітарно-гігієнічними показниками якості та безпечності

 

Наказ Державної акціонерної компанії "Укрресурси" від 16.08.1996 р. №78. Зареєстр. в Мінюсті України 22.08.1996 р. за N 469/1494

Сборник методов определения вредных веществ в воздухе рабочей зоны и атмосферном воздухе населенных мест

 

Временные методические рекомендации по контролю загрязнения почв. Часть II

 

Государственный комитет СССР по гидрометеорологии и контролю природной среды, 1984г. Включает методику определения содержания в почвах нефтепродуктов.

Временные методические рекомендации по контролю загрязнения почв. Часть I

 

Государственный комитет СССР по гидрометеорологии и контролю природной среды, 1983г. Включает методики отбора проб почвы, методики определения в этих пробах хлорорганических и фосфорорганических пестицидов, гербицидов (2,4-Д-симтриазинов), валовых количеств металлов, форм соединений металлов, фторидов, методика определения рН почвы и выпадений.

Значення гігієнічних нормативів і регламенти безпечного використання хімічних речовин

 

Т.в.о. головного державного санітарного лікаря України 23.04.2015 р.

Инструкция по определению ниацина (витамина PP) в пищевых продуктах № 4401-87

 

Утвержд.Зам. начальника Главного санитарно-эпидемиологического управления Минздрава СССР от10.07.1987г. N 4401-87

Инструкция по определению тиамина (витамина B1) в пищевых продуктах № 4399-87

 

Утвержд.Зам. начальника Главного санитарно-эпидемиологического управления Минздрава СССР от 10.07.1987г. N 4399-87

Инструкция по определению рибофлавина (витамина B2) в пищевых продуктах № 4398-87

 

Утвержд.Зам. начальника Главного санитарно-эпидемиологического управления Минздрава СССР от 10.07.1987г. N 4398-87

Инструкция по определению витамина C в пищевых продуктах № 4387-87

 

Утвержд.Зам. начальника Главного санитарно-эпидемиологического управления Минздрава СССР от 10.07.1987г. N 4387-87

Методические указания по определению токсичности зерновых культур и продуктов их переработки, пораженных грибами рода фузариум секции Sporotrichiella

 

Утверждены Заместителем Главного государственного санитарного врача СССР 23 марта 1978 г. N 1829-78

Методичні рекомендації з методів досліджень біологічної дії природних лікувальних ресурсів та преформованих лікувальних засобів: мінеральні природні лікувально-столові та лікувальні води, напої на їхній основі; штучно-мінералізовані води; пелоїди, розсоли, глини, воски та препарати на їхній основі

 

Затверджено Наказом МОЗ України від 28.09.2009р. №692

Гігієнічний норматив "Параметри безпечності природної мінеральної води"

 

Затверджено постановою головного державного санітарного лікаря України від 30 січня 2010 року № 4

Значення гігієнічних нормативів і регламенти безпечного використання хімічних речовин

 

Затверджено: Т.в.о. головного державного санітарного лікаря України 03.03.2015 року

Значення гігієнічних нормативів і регламенти безпечного використання хімічних речовин

 

Затверджено: Т.в.о. головного державного санітарного лікаря України 13.01.2015 року

Значення гігієнічних нормативів і регламенти безпечного використання хімічних речовин

 

Затверджено: Т.в.о. головного державного санітарного лікаря України 16.06.2015 року

MB 8.8.2.4-127-2006 Визначення та гігієнічна оцінка показників токсичності продуктів горіння полімерних матеріалів. Методичні вказівки

 

наказ МОЗ України від 7.06.2006 р. N 369

ГОСТ 12.1.014-84 ССБТ. Воздух рабочей зоны. Метод измерения концентраций вредных веществ индикаторными трубками

 

Изменения: 1990. З 01.01.2017 р. скасовується повністю: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 05.11.2015 року N 146. Згідно наказу ДП УкрНДНЦ» від 25.12.2015 р. N 209 скасовується повністю з 01.01.2018 р.

ГОСТ 12250-88 Консервы рыборастительные в масле. Технические условия

 

ГОСТ 13686-68 Кета семужного посола. Технические условия

 

ГОСТ 17.1.4.01-80 Охрана природы. Гидросфера. Общие требования к методам определения нефтепродуктов в природных и сточных водах

 

З 01.01.2018 р. скасовується: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 14.12.2015 р. N 188

ГОСТ 17.1.5.05-85 Охрана природы. Гидросфера. Общие требования к отбору проб поверхностных и морских вод, льда и атмосферных осадков

 

З 01.01.2018 р. скасовується: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 14.12.2015 р. N 188. Термін скасування чинності в Україні перенесений з 01 січня 2018 року на 01 січня 2019 року: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 13.12.2017 р. № 412

ГОСТ 18164-72 Вода питьевая. Метод определения содержания сухого остатка

 

Термін скасування чинності в Україні ГОСТ 18164-72 перенесений з 01 січня 2018 року на 01 січня 2019 року: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 10.11.2017 року N 363

ГОСТ 18826-73 Вода питьевая. Методы определения содержания нитратов

 

Згідно наказу ДП УкрНДНЦ» від 25.12.2015 р. N 209 скасовується повністю з 01.01.2018 р.

ГОСТ 26490-85 Почвы. Определение подвижной серы по методу ЦИНАО

 

Скасовується з 01.01.2019 р.: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 27 березня 2017 р. № 55. Зі скасуванням ГОСТ 26490-85, чинний буде ДСТУ 8347:2015

ГОСТ 27384-2002 Вода. Нормы погрешности показателей состава и свойств. Межгосударственный стандарт

 

ГОСТ 28283-89 Молоко коровье. Метод органолептической оценки запаха и вкуса

 

ГОСТ 29128-91 Продукты мясные. Методы и определения по органолептической оценке качества

 

ГОСТ 30255-95 Мебель, древесные и полимерные материалы. Метод определения формальдегида и других летучих химических веществ в климатических камерах

 

Принят межгосударственным советом по Стандартизаци, метрологии и сертификации, протокол № 7 от 26.04.1995 г.

ГОСТ 3164-78 Масло вазелиновое медицинское. Технические условия

 

Изменение 3 введено с 01.01.89. Срок действия продлен до 01.01.94 Основание ИУС 1988 №10 с.14

ГОСТ 4011-72 Вода питьевая. Методы измерения массовой концентрации общего железа

 

Термін скасування чинності в Україні ГОСТ 4011-72 перенесений з 01 січня 2018 року на 01 січня 2019 року: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 10.11.2017 року N 363

ГОСТ 4151-72 Вода питьевая. Метод определения общей жесткости

 

ГОСТ 4245-72 Вода питьевая. Методы определения содержания хлоридов

 

ГОСТ 4389-72 Вода питьевая. Методы определения содержания сульфатов

 

Термін скасування чинності в Україні ГОСТ 4389-72 перенесений з 01 січня 2018 року на 01 січня 2019 року: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 10.11.2017 року N 363

ГОСТ 5904-82 Изделия кондитерские. Правила приемки, методы отбора и подготовки проб

 

ГОСТ 7631-85 Рыба, морские млекопитающие, морские беспозвоночные и продукты их переработки. Правила приемки, органолептические методы оценки качества, методы отбпра проб для лабораторных испытаний

 

З 01.07.2017 р. у частині розділу 2 ГОСТ 7631-85 заміняється на ДСТУ 8451:2015: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 28.09.2015 р. № 118

ГОСТ 9792-73 Колбасные изделия и продукты из свинины, баранины, говядины и мяса других видов убойных животных и птиц. Правила приемки и методы отбора проб

 

ГОСТ ИСО 14644-1-2002, IDT Чистые помещения и связанные с ними контролируемые среды. Часть 1. Классификация чистоты воздуха. Межгосударственный стандарт

 

Наказ Держспоживстандарту України від 5.07.2004 р. №131 з 01.01.2005.

ГОСТ Р 52029-2003 Вода. Единицы жесткости. .

 

В Україні не діє, наведений для довідки

ДСТУ 2591-94 Роботи фарбувальні. Методи і засоби вимірювання рівнів небезпечних та шкідливих факторів

 

Держстандарт України.

ДСТУ 2661-94 Молоко коров'яче питне. Загальні технічні умови

 

ДСТУ 2661:2010 Молоко коров'яче питне. Загальні технічні умови

 

Наказ Держспоживстандарту України від 11.10.2010 р. № 456

ДСТУ 3980-2000 Ґрунти. Фізико-хімія ґрунтів. Терміни та визначення

 

наказДержстандарту України від 31 липня 2000 р. № 474.

ДСТУ 4117:2007 Зерно і продукти його переробки. Визначення показників якості методом інфрачервоної спектроскопії

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 09 серпня 2007 р. N 182

ДСТУ 4287:2004 Якість грунту. Відбирання проб

 

наказ Держспоживстандарту України від 30 квітня 2004 р. № 86

ДСТУ 4568:2006 Олії. Методи визначання колірного числа

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 27 квітня 2006 р. № 130, зі зміною дати чинності згідно з наказом № 176 від 2 серпня 2007 р.

ДСТУ 4731:2007 Якість ґрунту. Методи визначання водорозчинної органічної речовини

 

ДСТУ 4816:2007 Продукти харчові. Методи визначення вмісту загального йоду

 

Надано чинності: Держспоживстандарт України, наказ від 30 липня 2007 року №167

ДСТУ 4850:2007 Пиво. Методи визначення діоксиду вуглецю та стійкості

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 17 жовтня 2007 р. № 268

ДСТУ 4854:2007 Сировина крохмалевмісна для спиртового виробництва. Визначання масової концентрації зброджуваних вуглеводів фотоелектроколориметричним методом

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 17 жовтня 2007 р. № 268

ДСТУ 4912:2008 Фрукти, овочі та продукти перероблення. Методи визначення домішок рослинного походження

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 22 січня 2008 р. № 18

ДСТУ 4957:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів. Методи визначення титрованої кислотності

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 23 березня 2008 р. No 101

ДСТУ 5062:2008 Олії. Метод визначання вільних жирних кислот

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 26 серпня 2008 р. № 301

ДСТУ 7102:2009 Продукція безалкогольної промисловості. Методи визначання кислотності

 

ДСТУ 7581:2014 Олії. Ідентифікація модифікованим тестом Крисмера

 

Надано чинності: наказ Мінекономрозвитку України від 2 грудня 2014 р. № 1429

ДСТУ 7615:2014 Фрукти, овочі та продукти перероблення. Метод визначання вмісту проліну

 

Надано чинності: наказ Мінекономрозвитку України від No 29 грудня 2014 р. No 1485

ДСТУ 7648:2014 Харчові продукти. Вимоги до методів відбирання проб для арбітражного контролю вмісту бенз(а)пірену

 

Надано чинності: наказ Мінекономрозвитку України від 29 грудня 2014 р. № 1484

ДСТУ 7650:2014 Харчові олії та жири. Визначення вмісту бенз(а)пірену. Частина 1. Метод готування проб

 

Надано чинності: наказ Мінекономрозвитку України від 29 грудня 2014 р. № 1484

ДСТУ 7651:2014 Харчові олії та жири. Визначення вмісту бенз(а)пірену. Частина 2. Газохроматографічний метод визначання бенз(а)пірену

 

Надано чинності: наказ Мінекономрозвитку України від 29 грудня 2014 р. No 1484

ДСТУ 7972:2015 Риба та рибні продукти. Правила приймання, методи відбирання проб

 

Надано чинності: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 22.06.2015 р. № 61

ДСТУ 7996:2015 Сири розсільні. Загальні технічні умови

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. № 61

ДСТУ 8027:2015 Сири з пліснявою. Загальні технічні умови

 

Надано чинності: Haказ ДП "УкрНДНЦ" від 22.06.2015 p. N2 61

ДСТУ 8030:2015 Риба та рибні продукти. Методи визначення білкових речовин

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. № 61

ДСТУ 8031:2015 Риба та рибні продукти. Методи визначення хлориду натрію

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. № 61

ДСТУ 8035:2015 Продукти перероблення фруктів та овочів. Метод визначення вмісту сульфатів

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. № 61

ДСТУ 8059:2015 Продукти молочні. Визначення вмісту лактози та галактози спектрометричним методом

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. No 61

ДСТУ 8062:2015 Продукти молочні сухі. Спектрометричний метод визначення вмісту молочної кислоти та лактатів

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. № 61

ДСТУ 8069:2015 Продукти перероблення фруктів та овочів. Титриметричний метод визначення пектинових речовин

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. № 61

ДСТУ 8085:2015 Сировина та продукти тваринного походження. Визначання залишкової кількості гормональних стимуляторів методом тонкошарової хроматографії

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. № 61

ДСТУ 8253:2015 М'ясо птиці. Методи хімічного аналізування свіжості

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 р. № 61

ДСТУ 8355:2015 Концентрати олій фосфатидні. Метод визначання вмісту речовин, не розчинних у гексані

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 21 серпня 2015 р. № 101

ДСТУ 8356:2015 Концентрати олій фосфатидні. Метод визначання вмісту речовин, не розчинних в ацетоні. Частина 1. Готування проб та реактивів

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 21 серпня 2015р.№ 101

ДСТУ 8357:2015 Концентрати олій фосфатидні. Метод визначання вмісту речовин, не розчинних в ацетоні. Частина 2. Порядок випробування

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 21 серпня 2015 р. № 101

ДСТУ 8378:2015 Молоко. Методи визначення соди

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 21серпня2015 р. № 101

ДСТУ 8380:2015 М'ясо та м'ясні продукти. Метод вимірювання масової частки жиру

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 21 серпня 2015 р. №101

ДСТУ 8551:2015 Консерви молочні згущені та продукти молочні сухі. Визначання кислотності потенціометричним та титрометричним методами

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 18 грудня 2015 р. № 194