Строительный портал: строительство, недвижимость, нормативы (ДБН,СНиП,ГОСТ,ДСТУ), новости, технологии
Нормативные документы Украины

Харчові продукти і харчові добавки

Разделы:
Сортировка: Код (позначення) Название
Про заборону ввезення, реалізації, обігу та використання продукції

 

Постанова першого заступника головного державного санітарного лікаря України від 12.01.2009р. N 2

Порядок ведення реєстру потужностей (об'єктів) та їх операторів

 

Наказ Міністерства охорони здоров'я України від 24 січня 2008 року N 25 Про затвердження Порядку ведення реєстру потужностей (об'єктів) та їх операторів; Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 7 лютого 2008 р. за N 87/14778

Детальні правила виробництва органічної продукції (сировини) бджільництва

 

Затверджено: постановою Кабінету Міністрів України від 23.03.2016 р. № 208

Технологическая инструкция по снижению содержания нитратов в полуфабрикатах из ранних овощей - редиса, капусты белокачанной, огурцов, кабачков, лука зеленого, зелени петрушки

 

Минторговли Украины, 15.01.92 г.

Нормы усушки парного мяса и субпродуктов при охлаждении до 4 - 0 град. c в камерах холодильников

 

Приложение №1 к приказу Министерства мясной и молочной промышленности СССР от 28.12.1981 г. N 300

Вимоги до видів цукрів, призначених для споживання людиною

 

Затверджено: наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України 02 листопада 2017 року N 592, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 листопада 2017 р. за N 1434/31302

Порядок віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок

 

Затв.постановою КМУ від 26.07.2006 р. N 1023 Про реалізацію статті 28 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів"

Порядок проведення державної реєстрації харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок

 

Затв.постановою КМУ від 26.07.2006 р. N 1023 Про реалізацію статті 28 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів"

Порядок розробки та затвердження технологічної документації на фірмові страви, кулінарні та борошняні кондитерські вироби у закладах ресторанного господарства

 

Затв. наказом Міністерства економіки України 25.09.2000 N 210 Про Порядок розробки та затвердження технологічної документації на фірмові страви, кулінарні та борошняні кондитерські вироби у закладах ресторанного господарства, зареєстр. в Міністерстві юстиції України 12.10.2000 р. N 705/4926; зі змінами N 21 від 25.01.2008

Перелік установ та закладів державної санітарно-епідеміологічної служби, уповноважених на проведення експертизи, пов'язаної з віднесенням харчових продуктів до категорії харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів і дієтичних добавок та переліку установ та закладів, організацій та лабораторій, уповноважених на проведення їх досліджень (ідентифікації, випробування та оцінки ефективності)

 

Затв.наказом МОЗ України від 30.10.2006р. N 715 Про затвердження переліку установ та закладів державної санітарно-епідеміологічної служби, уповноважених на проведення експертизи, пов'язаної з віднесенням харчових продуктів до категорії харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів і дієтичних добавок та переліку установ та закладів, організацій та лабораторій, уповноважених на проведення їх досліджень (ідентифікації, випробування та оцінки ефективності)

Загальні вимоги до здійснення переробки, утилізації, знищення або подальшого використання вилученої з обігу неякісної та небезпечної продукції

 

Затверджено: постановою Кабінету Міністрів України від 24 січня 2001 р. N 50. Зміни: постанова КМУ від 04.07.2017 р. N 466

Методико-біологічна оцінка нетрадиційної продовольчої сировини і нових харчових продуктів. Методичні вказівки

 

Методика вилучення, утилізації та знищення сільськогосподарської сировини і харчових продуктів, що зазнали впливу пестицидів та агрохімікатів і непридатні до використання

 

7.03.96 №5.08.07/306.

Перелік харчових добавок, дозволених для використання у харчових продуктах

 

Затверджений: постанова КМУ від 4 січня 1999 р. N 12. Із змінами: постанови КМУ N 342 від 17.02.2000, N 1140 від 21.07.2000, N 1656 від 08.11.2000, N 674 від 21.06.2001, N 143 від 11.02.2004

Порядок вилучення, утилізації та знищення непридатних для використання сільськогосподарської сировини і харчових продуктів

 

Пост. КМУ від 28.12.1995 р. N 1065

Порядок проведення державної реєстрації спеціальних харчових продуктів і висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи на продовольчу продукції

 

Затв. Постан. КМУ від 23.07.2004 р. N 942

Про вдосконалення контролю якості і безпеки харчових продуктів

 

Пост. КМУ від 9.11.1996 р. N 1371

Інструкція Про порядок проведення державного санітарного нагляду за продовольчою сировиною та продуктами харчування, що надходять по імпорту (тимчасова)

 

затверджена №5.08.12/416.

Про затвердження значення гігієнічного нормативу вмісту харчової добавки фероціаніду калію (Е 536) у солі кухонній (повареній)

 

Затверджено: постанова МОЗ від 01.12.2003 р. N 32

Про затвердження значень гігієнічного нормативу вмісту харчової добавки цикламова кислота та її натрієва та кальцієва солі (Е-952)

 

Затверджено: постанова МОЗ від 31.01.2004 р. N 5

Перелік продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні

 

Затверджено: наказ Держспоживстандарту України від 01.02.2005 N 28, pареєстровано в Мінюст 04.05.2005 р.за N 466/10746. Із змінами: наказ N 171 від 14.07.2005, N 219 від 22.08.2005, N 353 від 15.12.2006, N 6 від 29.01.2007, N 142 від 05.07.2007, N 221 від 13.09.2007, N 80 від 24.02.2009 N 137 від 07.04.2009, N 1689-р від 23.12.2009, N 425 від 22.09.2010, N 426 від 22.09.2010, N 162 від 25.10.2011, N 163 від 25.10.2011, 30.07.2012 N 876, 06.11.2013 N 1308, від 06.05.2015 р. N 452, від 06.05.2015 р. N 451, від 13.11.2015 р. № 1443, від 29.08.2016 р. N 1411 Включає Розділ 28. Будівельні матеріали, вироби та конструкції

Порядок видачі санітарних сертифікатів на вантажі з харчовими продуктами, призначеними для експорту

 

Затверджено Постановою головного державного санітарного лікаря України від 19.05.2008 р. № 11. Скасовується 01.03.2019 р.: Розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2017 р. N 1022-р

Про втрату чинності Наказ МОЗ України №68 від14.04.95

 

Наказ МОЗ України №831 від 15.12.06

Порядок утилізації або знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів

 

Затвердж. постановою Кабінету Міністрів України N 508 від 19.04.2004 р.

Про затвердження максимально допустимого рівня використання харчового барвника Е-129 у безалкогольних напоях

 

Затвердж. Постановою головного державного санітарного лікаря України N 17 від 13.05.2002р. Про затвердження значень гігієнічних нормативів

Затвердження значень гігієнічних нормативів вмісту харчових добавок аспартам (Е-951) та ацесульфам-К (Е-950) у харчових продуктах

 

Затвердж. Постановою Головного державного санітарного лікаря України N 42 від 28.12.2002р. Про затвердження значень гігієнічних нормативів вмісту харчових добавок аспартам (Е-951) та ацесульфам-К (Е-950) у харчових продуктах

Затвердження значень гігієнічних нормативів вмісту харчових добавок у харчових продуктах сорбінової кислоти (Е-200) та її солей - сорбату натрію (Е-201), сорбату калію (Е-202)

 

Затвердж. Постановою Головного державного санітарного лікаря України N 25 від 17.07.2003р. Про затвердження значень гігієнічних нормативів вмісту харчових добавок у харчових продуктах

Про застосування харчової добавки гідроксипропілметилцелюлоза (Е 464)

 

Затвердж. Постановою Головного державного санітарного лікаря України N 42 від 27.12.2007р. Про застосування харчової добавки гідроксипропілметилцелюлоза (Е 464)

Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)

 

Затверджено: наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 Зміни: наказ Мінагропрод від 17.11.2015 р. N 429

Державний реєстр харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок за 2015 рік

 

Вимоги до продуктів з какао та шоколаду

 

Затверджено: наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України 13.04.2016 р. N 157, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 06.05.2016 р. за N 688/28818. Зміни: наказ від 28.12.2017 р. N 705

Порядок надання статусу спеціальної зони з виробництва сировини, що використовується для виготовлення продуктів дитячого та дієтичного харчування

 

Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 03.10.2007 р. N 1195

Перелік спеціальних харчових продуктів (харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання), що внесені до Державного реєстру спеціальних харчових продуктів за 2005 - 2006 роки

 

Перелік діючих висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи на спеціальні харчові продукти (БАД), які були внесені в реєстр висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи за період з 2002 до 01.09.2006 років (станом на 05.02.2007 рік)

 

Перелік харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок, внесених до державного реєстру з 1 січня 2009року

 

Про посилення заходів щодо попередження виникнення серед населення отруєнь грибами

 

Постанова головного державного санітарного лікаря України N 23 від 15.09.2009р.

Методика паразитологического инспектирования морской рыбы и рыбной продукции (морская рыба-сырец, рыба охлажденная и мороженая)

 

Утверждено Министерством рыбного хозяйства СССР 29.12.88; Согласовано: с Министерством здравоохранения СССР 22.12.88, Заместитель Главного государственного санитарного врача СССР; с Министерством торговли СССР 22.11.88, Заместитель начальника Главпродторга; с Министерством обороны СССР 08.12.88, Начальник военно-ветеринарного отдела - начальник военно-ветеринарной службы генерал-майор; с Главным производственным управлением Министерства рыбного хозяйства СССР 02.12.88; с Главным управлением ветеринарии, с государственной ветеринарной инспекцией 22.12.88.

Стандарт надання адміністративної послуги Державною санітарно-епідеміологічною службою України з проведенням державної реєстрації харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок. Стандарт надання адміністративної послуги Державною санітарно-епідеміологічною службою України з проведенням державної реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів

 

Затверджено наказом Державної санітарно-епідеміологічної служби України від 6 вересня 2011 р. N 23-од

Перелік харчових продуктів, щодо яких здійснюється контроль вмісту генетично модифікованих організмів

 

Затверджено: Наказ Міністерства охорони здоров'я України 09.11.2010 N 971; Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 13 грудня 2010 р. за N 1248/18543

Технічний регламент щодо правил маркування харчових продуктів

 

Затверджено: Наказ Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики 28.10.2010 N 487; Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11 лютого 2011 р. за N 183/18921

Сертифікат Здоров'я на імпортовану до Європейського Співтовариства соняшникову олію, що виробляється або відправляється із України

 

Затверджено: постанова Головного державного санітарного лікаря України від 10.01.2013 р. N 1. Скасовується 01.03.2019 р.: Розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2017 р. N 1022-р

Стандарт надання адміністративної послуги Міністерством охорони здоров'я України з віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок та їх державної реєстрації

 

Затверджено: Наказ Міністерства охорони здоров'я України28.12.2011 N 986, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 березня 2012 р. за N 406/20719

Стандарт надання адміністративної послуги Міністерством охорони здоров'я України з проведення державної реєстрації генетично модифікованих організмів джерел харчових продуктів, а також харчових продуктів, косметичних та лікарських засобів, які містять такі організми або отримані з їх використанням

 

Затверджено: Наказ Міністерства охорони здоров'я України28.12.2011 N 986, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 березня 2012 р. за N 407/20720

Мікробіологічні критерії для встановлення показників безпечності харчових продуктів

 

Затверджено: Наказ Міністерства охорони здоров'я України 19.07.2012 № 548, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 3 серпня 2012 р. за № 1321/21633

Порядок віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів і дієтичних добавок та їх державної реєстрації

 

Затверджено: постановою Кабінету Міністрів України від 07.08.2013 р. N 767

Перелік значень гігієнічних нормативів і регламентів безпечного використання хімічних речовин

 

Затверджено: постанова головного державного санітарного лікаря Українивід 24.01.2013 р. № 2

Параметри безпечності м'яса птиці

 

Затверджено: Наказ Міністерства охорони здоров'я України 06.08.2013 N 695, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 09 серпня 2013 р. за N 1364/23896

Гігієнічні вимоги до продуктів дитячого харчування, параметри безпечності та окремі показники їх якості

 

Затверджено: Наказ Міністерства охорони здоров'я України 06.08.2013 N 696, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 13 серпня 2013 р. за N 1380/23912

Гігієнічні вимоги до дієтичних добавок

 

Затверджено: наказ Міністерства охорони здоров'я України від 19.12.2013 р. N 1114, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 грудня 2013 р. за N 2231/24763

Детальні правила виробництва органічної продукції (сировини) тваринного походження

 

Затверджено: постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 2016 р. N 241

Детальні правила виробництва органічної продукції (сировини) рослинного походження

 

Затверджено: постанова Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 р. N 587

Сертифікат здоров'я для харчових продуктів нетваринного походження

 

Затверджено Головою Держпродспоживслужби 08.07.2016 р.

Перелік певних дій щодо провадження господарської діяльності або видів господарської діяльності, які не можуть провадитися на підставі подання декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства

 

Затверджено: постанова КМУ від 25 серпня 2010 р. № 725. Зміни: постанова № 469 від 13.04.2011, № 613 від 11.07.2012, № 973 від 24.10.2012, № 482 від 26.06.2013, № 694 від 05.10.2016, № 400 від 07.06.2017, № 48 від 07.02.2018

Вимоги до змісту, форми та порядку надання інформації про харчовий ланцюг

 

Затверджено: наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України 13 червня 2018 року N 270, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 серпня 2018 р. за N 964/32416

ГН 4.4.2.094-2002 Тимчасові гігієнічні нормативи вмісту мікроорганізмів в хлібо-булочних виробах

 

Скасовується з 01.03.2019 р.: Розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2017 р. N 1022-р

ГН 6.6.1.1-130-2006 Допустимі рівні вмісту радіонуклідів 137Cs і 90Sr у продуктах харчування та питній воді. Державні гігієнічні нормативи

 

Затв. наказ МОЗ України від 03.05.2006 N 256, Зареєст. Мінюст України 17.07.2006 р.за N 845/12719

ГСТУ 46.069-2003 Молоко коров'яче незбиране. Первинне оброблення, зберігання і транспортування. Основні вимоги

 

Міністерство аграрної політики України Наказ від 8 січня 2004 року N 1 Про затвердження та надання чинності ГСТУ 46.069-2003; Чинний від 08.01.2004

ДГПіН Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах

 

Затверджено: Наказ Міністерства охорони здоров'я України 13.05.2013 N 368, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18 травня 2013 р. за N 774/23306

Дополнения к МБТ № 5061-89 Дополнения к Медико-биологическим требованиям и санитарным нормам качества продовольственного сырья и пищевых продуктов

 

Минздрав СССР N 122-12/805 от 19.11.91

ДСанПіН 222-96 Санітарні норми і правила по застосуванню харчових добавок

 

Наказ МОЗ N 222 від 23.07.96, Зареєстр. в Мінюсті України 16.12.1996 р. за N 715/1740, Із змінами, згідно з Наказу МОЗ N 218 від 23.07.98р.

ДСанПіН 4.2-180-2012 Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини

 

Затверджено: Наказ Міністерства охорони здоров'я України від 29.12.2012 р. N 1140, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 09 січня 2013 р. за N 88/22620. Зміна: наказ Міністерства охорони здоров'я України від 18.08.2014 р. N 576. Скасовуються з 01.03.2019 р.: Розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2017 р. N 1022-р

ДСанПіН 4.4.2.030- 99 Державні санітарні правила і норми захисту продовольчої сировини та продуктів харчування від забруднення нітрозамінами

 

Затверджено постановою Головного Державного санітарного лікаря України 01.07.1999р. N30 Додаток N 2 ДСанПіН 4.4.2.030- 99 замінений на ДГПіН "Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах"

ДСП 4.4.5.078-2001 Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування

 

Постанова Головного державного санітарного лікаря України N139 від 07.11.2001р. Про затвердження Державних санітарних правил і норм "Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування" ; Заміняє розділ 9.9 "Медико-биологических требований и санитарных норм качества продовольственного сырья и пищевых продуктов" N 5061-89 від 01.08.89 р.

ДСТУ 1009:2005 Цукор ванільний. Технічні умови

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 28 грудня 2005 р. No 379

ДСТУ 1052:2005 Гірчиця харчова. Загальні технічні умови

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 30 травня 2005 р. № 133

ДСТУ 2164-93 Вина виноградні. Терміни та визначення

 

Введено в дію: наказ Дежстандарт від 03.02.1993 р. № 2

ДСТУ 2175:2017 Овочі. Терміни та визначення понять

 

Надано чинності: наказ Державного підприємства «Український науководослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» від 30 березня 2017 р. № 59

ДСТУ 2176:2017 Баштанні культури. Терміни та визначення понять

 

Надано чинності: наказ Державного підп.риємства «Український науководослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» від 30 березня 2017 р. № 59

ДСТУ 2435:2007 Сливи сушені. Технічні умови

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 5 листопада 2007 р. № 297

ДСТУ 2435:2007 Сливи сушені. Технічні умови

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 5 листопада 2007 р. № 297

ДСТУ 2438:2014 Виноград свіжий столовий. Технічні умови

 

Надано чинності: наказ Мінекономрозвитку України від 29 грудня 2014 р. № 1484

ДСТУ 2633:2017 Продукція кондитерського виробництва. Терміни та визначення понять

 

Надано чинності: наказ ДП "УкрНДНЦ" від 15 серпня 2017 р. № 231

ДСТУ 2633:2017 Продукція кондитерського виробництва. Терміни та визначення понять

 

Надано чинності: наказ Державного підприємства «Український науководослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» від 15 серпня 2017 р. № 231

ДСТУ 2717:2006 Концентрати харчові. Суміші пряноароматичні для перших і других обідніх страв. Загальні технічні умови

 

Надано чинності: наказ Держспоживстандарту України від 04 липня 2006 р. № 191

ДСТУ 2789:2015 Плоди свіжі. Терміни та визначення понять

 

Надано чинності: наказ ДП «УкрНДНЦ» від 21 жовтня 2015 р. № 133